Pages

17 Apr 2015

Hati.....

Assalamualaikum.........

hehe......

awal2 pagi lagi JH dah ganggu semua dengan blog JH ynag tak seberapa ini....

Entah lah kenapa awal pepagi buta ni terasa nak kongsi sesuatu dgn semua.

Quotes apakah itu...hehe?

"Allah knows you're tired,
Allah knows it's difficult.
You must also know that....
Allah would never put 
you in a situation you
cound't handle."

Pepagi lagi JH dah stress up diri dengan quotes ni..... terfikir...

'siapakah kita di hati mereka-mereka yang telah banyak melukakan hati kita.'

'Apa perasaan mereka bila melukakan hati kita dan kita turut melukakan hati kita demi satu pertalian itu?'

Sebenarnya....nak beritahu...... penat.......menjaga sekeping hati ini.....

Kadang2 tu rasa macam nak surrendur je....

Tapi.... yelah..... Allah takkan mendatangkan sesuatu itu melainkan dia tau yang kita mampu untuk hadap masalah itu dengan tabah dan sabar.

Tapi,

bila JH fikir balik....sebenarnya ada seseorang yang lagi terasa dengan kita mungkin??

Allah....

bila susah kita cari dia.....

Bila senang kita lupakan dia.....

Hipokriknye kita.....

Kita mengadu pada dia....menangis bagai nak rak....janji takkan pernah lupakan dia bila dia dah beri kesenangan pada kita...tapi,

Tetap kita ulangi perkara yang sama....

Kelakar sungguh manusia ...termasuk JH....

tapi....

tak salah kalau kita amik inisiatif sendirikan untuk make a new changes in self..betul x?

^^ Jangan marah tau....sebab JH hanya bercerita dan menceritakan apa yang JH nampak di sekeliling JH itu je. Sorry kalau ada yang terasa....

JH minta maaf bebanyak.... ^^

Peace no war.

Assalamualaikum.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...