Pages

27 Apr 2015

VCO Catalyst

Assalamualaikum

JH dah janjikan nak kongsi pasal VCO dekat semua..... Betul tak? dari mingu lepas lagi tapi JH tak kongsi2 lg.... Sebabnya JH kursus...ni baru ada peluang melepap dekat Kerusi...huhu....

Okay jom terus masuk ke point sebenar ye ^^

V....C.....O.......

JH tahu mesti semua dengar pasal VCO or Maybe ada juga yang dah starting consume VCO macam JH. Siapa setuju VCO memang BEST!! JOM ANGKAT KAKI!!! hehehe....

Nak cerita...why JH starting consume VCO......VCO APRICOT...hehe..... Sebab kawan kesayangan JH .....

Before dia preggy....husband dia suh dia consume VCO-DELIMA...and after that diorang husband and wife consume together VCO-DELIMA. Even tgah preggy pun kawan JH still consume the same thing.... sampailah bersalin pun masih setia dengan VCO-DELIMA.

JH perasan one thing.... Kulit dia cantik... Smooth yang paling penting. Tak de kesan kering pada bibir and skin body dia, pastu JH suka sesuatu..her hair...jadi fine tau...hehe cantik!! and ada something.....Semasa dia melahirkan baby.... Datang seorang staffnurse


 " Puan....puan ada consume apa2 ke time bersalin?" -SN

" Ada....kenapa?" - Husband Friend

" Apa dia? Sebab kulit baby cantik.... tadi saya cuba nak kesat badan baby senang je...tak payah nak guna air ke apa2 utk kesat...sekali kesat dah bersih....." - SN

" OOOO...Ada...bini saya tengah consume VCO Delima...." - Husband Friend.

Jh tahu pun sebab husband dia yang cerita...JH dengan husband dia pun best friend jugak....

Padamulanya JH pun macam 50-50..sebab JH tak mudah percaya supplement ni...tapi bila i saw my Baby Girl.... ternyata memang betul...My baby girl memang lawa! Comel... cantik.... hurmm terlebih puji pula... jap2... Tapi demi Allah..skin baby girl JH cantik.....kemerahan and licin...JH tgk pun JH jadi jeles...sebab sebelum baby lahir..mama dia(JH) kulit bersih and licin..now dah de persaingan....alamakkkkkkk jauh ranking mama dia...hahahahahhahaha!! Btw my baby girl memang lawa....

Okay mula2 Jh nak kongsi tentang VCO .

VCO - virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel dan liquid.Kelebihan VCO keluaran Catalyst ialah menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sbg supplement tambahan terutamanya untuk kulit.Ia dpt mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.



The reason ..why JH suka tentang VCO. 
  • jerawat dan kulit muka berminyak --- memang terbukti, jerawat cepat kecut dan hilang, muka pon kurang berminyak
  • kitaran haid yang tak teratur ---- bagi yang ada masalah period pain, dpt kurangkan sakit n hilangkannya
  • letih dan kurang energy- badan rasa tak cepat letih lepas menggunakannya
  • masalah penghadaman- rasa lebih lawas 

Sebelum tu..... Jh nak semua gone thru one by one... seriusly perlu..okay. ^^

Kebaikan & Khasiat Minyak Kelapa Dara / VCO

Kecantikan Luaran

  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan kadar metabolisme badan
  • Menghasilkan tenaga segera
  • Jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus
  • melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran UV
Kecantikan Dalaman
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino
  • Melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis
  • Mengurangkan stress pada prankreas dan sistem-sistem enzim dalam tubuh
  • Meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium untuk tulang dan gigi yang kuat. Ia juga melindungi diri dari serangan osteoporisis
  • Mencegah risiko sakit jantung
  • Mencegah strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi
Meningkatkan Daya Tahan Tubuh
  • Membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh
  • Melindungi tubuh dari kanser payudara, kanser colon dan kanser rahim
  • Berfungsi sebagai antioksidan, mengurangkan radang kronis
  • Melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif
  • Meredakan gejala-gejala yang dihubungkan dengan pembesaran prostate
  • Mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing
  • Membantu mencegah penyakit hati dan memiliki kandungan kalori yang lebih rendah berbanding lemak-lemak yang lain
Membunuh Virus, Bakteria & Kulat
  • Membunuh Virus (yang menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis C, cacar air dan herpes) bakteria (yang menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis dan gonorrhea) kulat (yang menyebabkan candida, jock itch, kadas, dan infeksi yang lain) serta membunih cacing pita, lice, giardia dan parasit
Hubungan Suami Isteri
  • Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang
  • Memperbaiki kandungan asid dalam rahim dan bertindak sebagai agen pelincir alami (natural)
  • Membunuh kulat, bakteria dan virus atau sakit ulit pada kemaluan
  • Merawat Keputihan
Kesan Segera Pengambilan Minyak Kelapa Dara Pada Tubuh
  • Melegakan Pernafasan
  • Melawaskan Pembuangan Air Besar dan Kecil 
  • Meningkatkan Kadar Metabolisma Pada Seluruh Tubuh
  • Memusnahkan Organisma perosak seperti virus, bakteria, kulat dan protozoa(cacing) Di dalam Usus Besar dan Kecil
  • Mengurangkan Keadaan Mudah Lapa
  • Mengurangkan Kandungan Lemak
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi
  • Mempercepatkan Penggantian Sel-Sel Mati

See!! How good it is?? Not bad kan? 

Cara nak consume pun senang tau...either secara makan atau secara sapu. Nak sapu pun tak susah... Tebuk lubang sikit dekat hujung capsule tu... nanti akan 'POP' out minyak then sapulah....Bole sapu dan biarkan atleast 15 minutes or one whole day.... 

Now nak tunjuk pasal VCO Delima pula....

JANGG!!!!
VCO DELIMA.........
Inilah Vco yang JH cakap tu...yang kawan Jh husband and wife consume setiap hari and even sapu pada kulit tau...... Is good! Tengok biji2 capsule tu pun dah rasa geram nak pecahkan ... haha.....

Now nak tunjuk lagi satu...

JANGGGG!!
VCO ARGAN!!

JANG!!
VCO APRICOT

 Apricot sangat terkenal dengan anti-kanser

  •  Untuk mereka yang ada darah tinggi
  •  Pembersihan usus
  •  Kesakitan sendi tulang
  • Memperbaiki fungsi buah pinggang
  •  Memudahkan penurunan berat badan
  • Mengurangkan kedutan
  •  Melembapkan kulit
  •  Mengurangkan parut
  •  Mencerah dan meremajakan kulit
  • Membuang sel kulit mati
  •  Melembapkan rambut dan kulit kepala
  •  Merangsangkan pengeluaran hormon estrogen

Haaaaa......Apricot ni yang JH consume..... walaupun Jh consume supp ni..tapi kita janganlah seratus peratus bergantung pada supp ni..yela...ini bukan ubat ..ini benda yang baik Inshaallah so maybe mengambil masa bermingu or sebulan. So kenela bersabar dan ini just sampingan je selebihnya tawakal pada Allah kan?? ^^ Ini kita buat sebagai amalan sunnah kita saja.... kan dapat pahala..betul tak? ^^ kalau ada ayat yang tak betul....jangan marah JH tau.. heheh..JH is very bad in Malay.... hurmmm.....eeehehhehe

Actually VCO ni ada macam2.... ada juga untuk set bersalin, set untuk kurus, set untuk kulit, set cosmetics and macam2.....

Ouh btw...sekarang popular dengan Colla-C.....

What is COLLA-C??

HEHE.....

COLLABORATION + VITAMIN C DARI ACEROLLA CHERRY
Mesti ada yang tertanya2..what is Acerolla Cherry...... Well... Acerolla Cherry is...  buah yang kaya dengan VITAMIN C, dan juga mengandungi vitamin A, thiamine, riboflavin, dan niasin; biasanya digunakan untuk perubatan.As well for  merawat atau mencegah penyakit kudis (skurvi), penyakit yang disebabkan oleh kekurangan vitamin C. Acerola juga digunakan untuk mencegah penyakit jantung, "pengerasan arteri" (aterosklerosis), pembekuan darah, dan kanser.

Acerolla Cherry digunakan untuk merawat selesema, kudis/luka (pressure sores), pendarahan dalam mata (pendarahan retina), kerosakan gigi, jangkitan gusi, kemurungan, demam alergi, dan permasalahan kesurutan kolagen.
Atlet menggunakan Acerola Cherry untuk meningkatkan ketahanan fizikal dan imun diri.


Di antara khasiat dan KEBAIKAN yang terdapat pada buah Acerole Cherry ialah:

  •  Mengawal tahap kolesterol.
  •  Merawat demam
  •  Mengatasi tuberculosis
  •  Mengatasi kencing manis
  •  Memulihkan luka
  •  Anti penuaan sel-sel badan
  •  Menghidratkan kulit & mempergiatkan fungsi kapilari.
  •  Mengatasi Radang (inflamation)
  •  Mencegah penyakit jantung
  •  Menjaga hati dan meransang sistem buah pinggang
  •  Mengatasi penyakit Reumatik (Rheumatism)
  • Bantuan berkhasiat bagi mengatasi anemia
Kalau nak ikut keberkesanan dia..is better makan sekali satu set...but Know what...Jh tak mampu..hehe...tapi kalau ada yang mampu is much better..sebab gabungan tu boleh mempercepatkan proses dia..tapi Coola-C it self pun da cukup bagus..cuma kena consume setiap hari mengikut dosage tetap lah.......

VCO pun ada liquid gak *macam yang dijelaskan pada intro*.

Liquid tu boleh disapukan pada kulit and juga boleh buat macam2...

Jangg!!
inilah dia,,,,,

Boleh disapu pada kulit.... strecthmark pun boleh dia tolong hilangkan... and mempercepatkan penghadaman... boleh dititikkan dalam susu anak kita.... 

Banyak jugak sebenarnya VCO ni...cuma JH listkan apa yang penting... pada JH la....If guys nak tau lebih lanjut trylah tengok dekat tenet....hehe..Jangan marah... 

Kalau ada yang nak......or ada apa2 pertanyaan..do Contact me.... 011-16552860 Watsapp ke wechat ke tau..... ^^

Semua yang datang itu daripada Allah tapi kita ini hanya cuba untuk menjaga to make it better...Right? 

Okaylah...tamat sudah...kalau ada lagi Jh akan kongsikan ye...

Assalamualaikum.........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...