Pages

18 Jun 2015

First day Puasa !

# Now Playing - *Lagu Hati Perempuan*

Morning semua!! huhuuhu...pagi2 dah tunjuk perangai ala-ala semangat kucing nak curi ikan didapur.  Sebelum tu....



SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN SEMUAAAA!!

Hehe... First day of Ramadhan....JH tau mesti semua tengah lelembik macam sotong.kuikui...Tapi syukur alhamdulillah luar tengah mendung dan hujan..so kurenglah macam jelly2 nye tu....Btw... Korang sahur apa tadi? Sedap tak? huhu... ada tak yang tak poce....kalau tak poce siap....nak bagitau mak..! hehe...

Oleh kerana hari ni hari pertama puasa...so JH dengan housemate makan mknan paling simple. Makanan bujang paling pemalas. Nasi putih, Telur dan kicap je.. ngeeee
Nampak tak betapa pemalasnya anak dara ini! kuikui

So early in the morning dalam pukul 4 pagi macam tu..JH dah kejut2 hosemate semua suh bangun siap2 while JH p goreng teloq (mai dah bhs utagha slrrrppppss..) . Goreng tiga bijik ja pun...bukannya amik masa lama.... p/s : ktorg bagun awal pun sebab nak save time tid tu ha..yela katakan kalau bangun pukul 5 kene tunggu sat sebelum tidoq nanti perut buncit. Tau2 dah kena bangun p kerja. So kitorg choose pukul 4... kikiki.... Dah setel goreng....and makan...so apa lagi cepat2 cuci pinggan tidoq ahhhh...hahahah.... Macam ni lah rutin harian seorang anak dara yang tiada apa2 sebenarnya... ceewahhh.... 

Bazaar Ramadhan....

Apa yang ada dalam gambar tu!! heheheh...gedik je JH ni kan..yela apa lagi ...tengok pun dah tahu... Bazaarlah kan...tempat yang jual banyak makanan yang boleh membuatkan kita meleleh ayaq lioq! hohoho..... JH tahu..bila sebut pasal bulan puasa..mesti otak korang akan scan Bazaar kan!! hehe..tak yah nak beda'ah banyakla...JH pun macam tu jugek sebenanya..hahahahahahahah *tak malu gelak mengilai!* So..kalau kat tempat JH...bazaar ramadhan selalunya dekat Desa Pandan lah..situ memang gempak punya Bazaar..panjang sampai ko boleh putuih kaki berjalan!! *Macam gempak sangat*
Tapi hari ni JH tak pergi..sobssobs... hosemate tade...semua bz bekerja..almaklumlah shiftkan...hoho...JH je beruntung dpt office hour..kuikui...BTW... hari ni nampaknya berbuka dengan kurma and milo jelah..memang aku kurus kaw2!!hahahah itu yg i nak sebenarnya * kerana dirimu begitu berharga**sambil melentikkan badan dan kedip2 mata* haha.....
Tahu! Mesti korang semua terliur kan...
hahahahah
JH pun!!

Gerai lauk pauk serba neka!
*Sekadar gambar hiasan je*
Jh paling suka singgah kedai lauk pauk!



Tapi JH nak pesan someting..JH tahu..semua yang puasa ni..kalau pergi bazaar bukan lapaq perut..tapi lapaq mata....nafsu makanan membuak2 betul x..hoho..... so hati2 semasa membeli..jangan membazir..beli apa yang nak je...kalau belih terlebih tu sebenarnya nafsu. Ingat membazir itu amalan syaitan...walaupun syaitan dah diikat..tp sebenarnya kitalah syaitan itu..haha jangan marah gurau je.... sekarang JH banyaklah train diri kalau nak membeli barang...beli bila perlu shj...
Bila korang nak membazir je..buat macam dalam gambar ni!!
hahahahahha!!

kalau p bazaar pun JH selalu nya beli apa yang betul2 teringin dua tiga tahun lepas....*ada eh macam tu!* Tapi JH memang snng je... beli lauk yang fevret betul2 fevret mcm tofu sambal ke..atau *haa ada atau* paru2 sambal atau!! murtabak shj...
Ada gambar murtabak!!
*Angkat tangan goyang pinggul*
Terliuuurrrrrrr

 salah satu JH akan beli untuk berbuka dan satu lagi simpan utk sahur..itu style JH skrg...bukan apa..selama JH hidup..entah berapa banyak makanan JH dah membazirkan dan cuba korang bayangkan macam mana orang ssh2 kat lua tu, nak cari makanan pun susah tau! kalau ada sebutir nasi pun dah berharga buat diorang! So beringatlah ^^

Sedih....
*Sobssobssobbss......*

Dah Lap air mata. Tak yah nak sodih sangat....hoho..... So nanti pepandai koranglah plan nak makan apa pun .janji makanan tu boleh mengenyangkan korang, HALAL! itu penting dan tak menganggu korang buat solat terawih nanti ye!! ^^



Ingat pesanan dalam gambar tu...
Bukan bulan poce je kene buat...
tapi hari bese pun kene beringat juge ye...... (Y)

Last sekali!!






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...