Pages

26 Aug 2015

Malaysian Pebret Pood

Selamat Tengah Hari.


Dah makan? Bagi yang kerja mesti lunch pukul 1 kan.....

Tetibe rasa bosan plak bile kerja da siap.....

nak sharela satu makanan yang JH suka.

Nasi kerabu JKWPKL

                                    Mesti korang pelikkan dengan tajuk nasi tu. HewHew.....

Bagi yang kerja area-area sni mesti tau kalau JH cerita. Boleh dikatakan setiap minggu mesti akan ada satu hari tu Jh dgn officemate pg beli nasi kerabu. So, kalau pg medan makan bawah tu... JH selesa pggl kedai JKWPKL sebab dia berhadapan dengan kedai tu. kekekek.... Kalau pg situ, mesti JH dgn officemate pilih beli nasi kerabu dekat pakcik ni. Gerai dia berhadapan dengan gerai roti canai dan bersebelahan dengan gerai bancuh air uncle mamak. *Panggilan cincai..dah terbese*. Situ! Nasi kerabu dia memang LEGEND! Orang akan beratur ramai semata nak beli makanan kat gerai dia tu. Tapi kalau nak rasa masakan lain pun boleh.. ada spagetti goreng ada laksam... laksam tu kan dibuat dari kueh teow panjang2. Kalau pergi kedai yong tau foo mesti ada kan... dia jual macam tu lah..so dia bg kita pilih berapa nak..atau cakap je nnt dia bg... then dia bungkus... Harga dia berpatutan. Kalau dekat kedai makan lain nasi kerabu mencecah sampai rm6-7 dekat sini maintain 5 hengget!! kalau minta tambah lebih sisa2 pun xde hal tetap maintain harga. Kalau macam spaggetti goreng tu tanpa begedil dalam rm3.00 tapi kalau tambah 3-4 henget laa juge..tapi berbaloi sebab dia xcatu makanan dia bg ikut sukatan bekas tu juge. Laksam je xpnah try, nanti nak try. Pakcik ni dia ada setiap hari waktu bekerja. Tapi, kalau cuti sekolah. Sebab dia org kelantan, so time tu jelah dia balik lagi satu anak dia budak skolahkan... Azablah bagi penggemar nasi kerabu dia. HAHAH!! JH tak minat sangat pun nasi kerabu sebenarnya. Tapi, keunikkan nasi kerabu dia buat JH suka makan nasi kerabu dia SHJ ye...........

So bagi yang suka mencuba makanan baru. Sila2lah lajak ke sini. Gerai makanan berhadapan dengan Bangunan JKWPKL berdekatan dengan SPA & Bangunan Kementerian Kesihatan Malaysia yang terletak bersebelahan Masjid Negara. kalau keatas sedikit adalah sekolah..atas lagi Tangling. Maybe kalau sebut klinik tangling semua kenal. MUNGKIN......MAI2!!.... rugi xcuba.....

Okaylah...setakat itu sajalah JH share.. Nanti JH nak share pasal kueh teow sup yang ada dekat pasa tani yang dijual setiap ari jumaat pulak yerrrr ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...