Pages

2 Oct 2015

Friends

     Assalamualaikum......... Setelah sekian lama menyepi walaupun blog ini tak semeriah dan semegah. Tapi, Alhamdulillah blog ini tempat JH melepaskan segalanya. hehe...... Hari ni pagi2 lagi dah bjieeee dengan kerja2..lepas tu pergi keluarkan daun2 ijo dekat ATM. Lepas tu, sambung buat kerja semula. Bila dah lama sangat buat kerja baru teringat! blog kesayangan ni dah lama tak update. Kalau rumah kosong ni dah bersawang teruk dah ni!!!

Okay. Hari ni, simple! JH just nak kongsikan satu page ayat nukilan/ quotes tentang erti 'Kawan'.

"Paling Rapat"

     Apa maksud Quotes tu paling rapat?? Pernah terfikir tak? Atau korang pun ada member cenggini? Koang panggil dia dengan panggilan kesat pun still! Korang boleh bergelak ketawa dalam perbualan seharian korang. Mungkin tak semua macam ni dalam perbualan but apa yang penting?? ukan kerjasama...tetapi kepercayaan, saling memahami, saling menerima negative dan positive , saling berbincang dan bertolak ansur. Korang ingat dalam percintaan je ke ada semua tu?? what's the point for having friends IF sikit pun korang tak terapkan dalam persahabatan korang. Selama JH berkawan dan berkenalan, macam2 jenis orang JH pernah jumpa. Chilhood friends to lain cite. Tu zaman main mak2 dulu! hahahahha...... Tapi, orang kata, zaman childhood friends, zaman sekolah rendah, zaman sekolah menegah, zaman di ipta/s dan zaman bekerja memang lain. Seriusly semua yang lalui mesti tahu kan.

Walaupun usia masih awal tapi JH dah alami pelbagai jenis kawan dari yang jenis baik, jahat , nakal, meluat dan paling tak boleh terima kalau BACKSTABBER! Kenapa JH bold kan? sebab perkataan itu paling kerap hadir dalam hidup JH. Paling tak bole terima orang yang kita dah kawan bertahun2, tidur sekatil, makan bersama, susah senang bersama atlast kerana perkara kecik tanpa usul periksa dan cemburu buta! terus tempoh 5 tahun itu dibuang kedalam laut. Kadang2 JH tertanya2, kemanakah akal dan fikiran mu? apa yang engkau terapkan sepanjang engkau berkawan bersama aku? Jahat sangatkah aku dimatamu? sedangkan engkau lebih mengenali ku?

JH juga ada kawan yang rapat semasa convent dulu2. Simple je diorang nasihat JH. Makin kau ingat makin kau sakit. Maka! Buang jauh2 In Shaa Allah tak sakit. So start dari hari tu, JH dah tak contact dan apa pun tak. Tapi JH dapat tahu dia menceritakan perkara2 yang tidak betul pada orang lain. SOBS..SOBS.... hmmm mungkin juge silap JH salah menilai dan memilih kawan. Mungkin juga JH terlalu baik sama orang lain sampaikan orang berbuat sebigini pada JH. Tak apalah..... malas nak berulasan panjang. Sedih sebenarnya bila teringat apa yang dia dah buatkan kepada kita. Okay.

Thanks pada yang sudi membaca. ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...