Pages

2 Nov 2015

SPM......!!!! Bermula Hari ni!!

Pagi2 lagi JH dah bertolak dari rumah ke office pukul 6.05am sebab duduk pun dekat ulu yam kan. So dari rumah ke office amik masa lebih kurang 45 minit juge. Kalau dah campor dengan jammed lebih dari tu laa... ahahahahha

            So, Setiap pagi demi untuk menghilangkan rasa mengantuk dan stress. Jh akan bukak tingkap sebab suasana yang nyaman dicampor pule dengan lawak dari JOHARA radio Era.FM. So, kalau orang sebelah tengok JH gelak mesti ingat JH sewel tapi sebenarnya tengah gelakkan cik linda kite tuuu.... Pagi2 lagi johara dah menyampaikan pesanan dan nasihat kepada Pelajar2 yang bakal menduduki SPM. So selamat maju...buat yang terbaik adik2!


           Sebelum nak menjawab tu bacalah doa penerang hati dulu. Paling tak pun bacalah bismillah. Tapi jangan terlalu gabra sampai terbaca doa makan! hahaha.... Lepas dah baca tu, WAIT! Jangan gabra jugak. Tarik nafas hembus dulu........... lepas tu tunggu cikgu edarkan kertas dan buku soalan. STILL! jangan bukak lagi. Baca sekali lagi doa semoga segala yang dibaca tu masih melekat diminda. Haaaaa lepas cikgu dah bagi taklimat baru bukak dan baca yer. JANGAN GABRAAAAAA!! nanti apa yang dibaca semua hilang.

         

            Time cikgu bagi kertas ni lah paling JH takut. Bukan takut pe! Takut masuk dalam scanner tak terscan. Sebab susah. Dulu ditanda secara manually. sekarang mesin yang tolong tandakan. Maka hati2 bagi yang membulat dan mewarnakan. Jangan terlalu gelap, jangan terlalu pudar, Jangan pula sampai terkoyak. Padam beersih k! JH percaya setiap yang lepas exam tu mesti akan tengok balik buku untuk wat rujukan. Jangan sedih2 kalau tak sama.Doakan semoga penanda buku tu lembut hati nak bagi markah kat korang lebih. K! AAMINNNN...... Tapi jangan riak kalau jawapan korang dan apa yang korang baca tu sama dengan yang semalam atau kelmarin. Nanti Allah tarik semua kenikmatan korang. Ishhhh Nauzubillah! 

            Apa2 pun selamat maju jaya. Buat yang terbaik dan keyakinan diri tu kene ada tau! 

           

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...