Pages

2 Mar 2016

KESAN CMD SEAWAL SEMINGGU!!

Assalamualaikum.......

semua dah makan.

Alhamdulillah masih bernafas arini. Mesti pelik kenapa dengan gambar tu. Okay! Ari ni JH nak kongsi satu cerita.

Sebelum tu nak pesan. Kisah entri ni panjang sangat. Bercampo baur dengan pengalaman.

Kalau rajin sila2lah kunjungi Ig ni!! Cmd_Bestfriend4Everyone.

         

Ini muka depan and belakang botol CMD Jh. Yang ni 30ml. Tester. Maaflah tulisan tak nampak sangat.




Gambar bawah ni sebenarnya diri JH. Bezakan bentuk badan dan berat. Tapi demi allah itu memang JH. Happy gila bila tengok diri Jh yang dulu dengan sekarang. Rasa macam nak pakai ala Che Tha jalan2 depan orang yang perli Jh dulu *cekak pinggang tangan kanan libas hujung shawl sambil mata rolling*.  Zaman tengah muda *takdelah tua mana pun sebenarnya*, dlu JH memang gemuk. Mungkin sebab stress belajar maka asik nak makan je!! Sebenarnya JH masih tak sedar yang badan JH dah gemuk sampaikan parents tegur, kawan2 tegur baru sedar. And waktu tu barulah JH terfikir nak kurus. Macam2 cara dah JH buat tau! Antaranya :

  1. Bersenam
  2. makan pil kurus
  3. diet 
  4. diet melampau
  5. tak makan carbs
  6. minum air banyak2 sampai tak tertahan nak terkucil
  7. -
  8. -
  9. -
  10. Sampailah tahun 2015



       Mesti korang pelik kenapa dengan tahun 2015. Tahun 2015 adalah tahun di mana JH berkenalan dengan CMD. which is Concentrated mineral drop. CMD ni bagus. Dia bahan semula jadi. dari Great Salt Lake.


Zaman Ejek!!
         Now Jh nak cerita tentang JH dulu. sebelum kenal CMD ni, JH da buat macam2 kan ikut list atas tu. Zaman diejek tu adalah zaman yang agak tertekan dengan body sendiri sebenarnya. Macam2 jh alami. 

  Kawan2 kolej Ejek!!
          Kawan kolej ejek. Siap cakap macam ni. " Weyh korang! Tembun tangkap gambar!" lepastu semua gelak! Masa tu tak tahu lagi sebab balik bilik dah. roomate yang cite. dah lah roomate memang rapat dengan JH. Masa tu sedih giler. Tapi roomate jh baik. Dia siap bagi kata2 semangat suruh jh kuruskan badan bagi diorang blink mata! Dia siap pesan lagi, amikkan ni jadi iktibar dan jadikan kata2 semangat ko auntie!! kata roomate. Berbekalkan dari kata2 dia tu, JH mulalah mengumpul sedikit demi sedikit kekuatan. Tapi, sambil berdiet bagai tu Jh still amik makanan manis apa smua. Until Jh posting dekat spital. 

             Kapel jarak jauh!                        
           Waktu tu Jh kapel jarak jauh, dengan seorang lelaki. Katanya tak kisah berat bdan jh, kebesaran Jh. tapi korang boleh bayangkan tak? dia terkejut tengok bdaan JH for the first time. Bile dah kenal lama dan lama lagi baru tau, dia ni suke awex yang badan slim melim, seksi! Katanya, dia selalu suruh jah jala depan dia jalan belakang sebab malu.*panas hati dah ni*. Tapi dia still kapel dengan Jh dan Jh pun layankan aje. One day tengok dia lain macam. kita anta watsapp tpi dia wat bodo. Bila kita marah2 katanya dia bz ada group keje la..apa la...tapi yela kita tahula dia macam mana. Naknak instinct Jh memang jenis kuat. Malam tu dia pujuk Jh dengan kata2 manis. Waktu tu member dah tau perangai mamat ni. diorang sebenarnya marah Jh still kapel dengan dia. tapi yelah diorang mana ada kekuatan atau hak untuk menghalang JH kan?? Tak lama lepas tu,



    Lelaki Baru

        Jh mula mengenali seorang lelaki masa sama2 posting dekat ward. Okaylah. Muka baik wlpn tak ensem kan. Jh tak kisah pun. sebab bukannya baik mana pun Jh ni..... Bila lama kenal dan kenal *sambil2 tu ada text and call* macam2 kitorang bualkan sampai dia berkongsi msalah dia pun dengan JH. One day tb2 dia confess dekat Jh. Jh pun terima jela.


           Ingatkan baik dan bagus. rupanya kisah yang sama berlaku. Selama ni dia ni menipu. Dia tak boleh terima keadaan JH . Dia malu denagn kawan2 dia. Dia tak pernah mengaku yang dia ada awex macam JH ni. tapi Jh diam kan aje. sebab katanya dia tak nak kawan2 dia mengata kitorang. Tang wechat tak yah cakap. Dia tak pernah nak mengaku pape dekat wechat. kalau Jh comment ke pe nnt dia delete. sampai dia hide moment dari jh*terdedah rahsia ni lepas putus*. Rupanya2 mase kami kapel tempoh hari, diam2 dia dah bertunang dengan seorang perempuan. Jh kan! Jh tahu pun lepas da sepuluh bulan kapel dengan dia. tapi sebenarnya masa tau tu dah putus. Junior bagitahu. *bengang giler sampai rasa nak bomb dia!!*

        Lepas jh dah cerita habis dekat kawan2 rapat. Kemarahan diorang makinlah membuak. Diorang bantu Jh untuk kurus apa smua. Banyak juga Jh buat sampai adalah susut skit tapi lepa tu tak berkesan. Jh siap makan pil kurus adik lelaki Jh. tapi kurus sikit jela lepas tu tak berkesan juge.


ALHAMDULILLAH!!
        Alhamdulillah, one day tu Jh terbaca satu ig ni. Dia post berkenaan dengan CMD. and sis tu encourage Jh untuk try CMD. Jh beli yang tester punyer. Cukup untuk dua minggu. ALHAMDULILLAH!! RESULT MENAKJUBKAN. macam yang korang tengok dekat atas tu. Itulah diri Jh sekarang. kalau tak percaya/ kita boleh jumpa. Jh tunjuk gambar2 Jh yang dulu.


Roomate tak kenal!
           Oh ya! Sebelum terlupa. jh da lama lost contact dengan roomate yang selalu bagi kata2 semangat tu. Hari tu Jh hanto kucing dekat Hkl. Contact lah dia. And dia punyer excited ak jumpa. Then Jh cakaplah dekat member ni...nak jumpa member sorang lagi dekat medical. Dari jauh Jh da nampak da. Bajet macam dia cam. Tapi hampa dia jeling sekilas lepas tu teruskan kerja dia. Tapi, Jh pikir tak pe nak uji lagi. Jh beridir depan pintu ward tu sambil bercekak pinggang sandar pada dinding. Agaknya dia rasa annoying kot tengok ada relative yang tak balik lagi. HAHA!! sekali dia pusing, dia punyer menjerit tak kira dunia!! Kawan2 dia terkejut. Dia punya berlari dari counter ke pintu ward siap nak peluk. Dia kata dia tak cam Jh. Dia kata Jh dah kurus berbanding sebelum berpisah ritu. hehehe...tapi Jh tak cerita lah rahsia CMD. biarkan saja. ALHAMDULILLah. Kalau bukn sbb CMD maybe jh masih gemuk lagi.

      Oh! lupa nak cerita. Ex Jh yang kata kenal dekat ward ni kan. Haritu bagitau nak pulangkan balik barang2 dia. Boleh pule dia nak berbaik balik!! Sorry tu say. Dengan penuh kesabaran Jh menyindir da semula.

                   

     Mesej berbaur sindiran
      " Btw terima kasihlah sebab curangi saya. Saya dah happy dengan yang baru ni. Alhamdulillah. Terima kasihlah sebab buat perangai. Kalau tak, mesti saya makin sakit hati dengan sikap awak tu. TQ!!"


               Btw nak pesan dekat korang. Tak kira lelaki or perempuan. Kalau dah sayangkan seseorang tu, jaga dia elok2. Bukan apa, penat2 korang tempoh macam2 dugaan, tetiba korang buat perangai. Tak kira boy or girl. Fikirlah perasaan yang terluka tu. kita ni manusia tak sentiasa berada diatas. Hidup kita ni ibarat bola. Faham?


CMD pun boleh untuk yang berpenyakit.


Testi muka berjerawat sebelum dan selepas.


Antara testi2 yang berjaya selepas consume CMD.
Testi boy ensem kita




Boleh order dengan Jh kalau nak!!



Sekian perkongsian Jh. Tq sudi luangkan masa ntuk membaca celoteh Jh yer. Maaf agak panjang entri kali ini.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...