Pages

4 Apr 2016

Hati



Assalamualaikum.....

             Berhari-hari, berminggu-minggu Jh tak muncul. Maaflah sibuk sikit. Mana yang ada komen, share ke apa2 ke... if Jh terlepas pandang and tak komen balik jangan marah tau. Kadang tu Jh just bukak sekali pintas and kadang tu line kat office ni macam **** hehehe..jangan tanya tu bahasa isyarat apa. Hurmmmm..... nak cite pasal apa eh......Tengok gambar atas tadi macam rasa nak share somehing. Ni boleh pulak hilang punca.

             Korang suka tengok cite hindustan? Kalau suka kita satu geng. Hehehe..... Kalau kita tengok cite hindustan. Macam mana terjadi pun mesti hero dan herion bersatu kan? Dalam hati kita pun mesti berharap benda yang sama berlaku pada kita. Macam cite Ishqedarriyan.

                                         

                Siapa yang ada tengok tu mesti dia tahu jalan cerita ni. Samalah dengan Jh, betapa berharap nak kisah cinta jh jadi macam ni. Tapi lepas hentak kepala dekat dinding, baru sedar ni semua lakonan! Tade yang real! Semuanya hanya cerita semata-mata. HAHAHAHAH..... maka berbalik kepada alam realiti. Kita boleh nampak betapa ringannya masyarakat zaman sekarang memandang remeh dengan 'cinta'. Nak kata lebih2 pun tak boleh juge. Tapi nak bagitau. Hati ni Fragile. Senang remuk dan bila remuk dia akan pecah berderai. Nak2 kalau perempuan. Eh! Lelaki pun ada perasaanlah! Ye Jh tahu..

              Entahlah. Sebenarnya Jh ni dah kenali bermacam2 jenis perangai orang. Kira banyak kali jugelah bercinta and putus. Tapi bukan Jh yang buat pasal tapi diorang. Tapi boleh dikatakan semua yang jh kenal sama peil tapi jh tak kata semua lelaki sama. Ada je yang baik. Gila seks. Gila perempuan. Nak awex cantik tapi muka macam jalan tar tak berturap. Bila berkenalan hidup diorang baru nak masuk alam susah. Nak naik dari hidup susah tu kitorang sama2 hidup susah tapi bila dah senang tu ibarat macam 'talk to my hand,please'. Senang kan? Tapi Jh tidaklah nak tujukan pada lelaki aje, perempuan pun ada juge macam tu. Jh nak sangat tahu. Seronok ke mainkan hati orang? Korang menaburkan pelbagai jenis janji tapi bila dah dapat apa yang nak terus blah macam tu. Acah2 nak wife or husband yang sempurna jenis solat tak tinggal apa semua. Tapi bila check latar belakang*past history* diorang terus terngadah tak terkata apa2. Sebab past history diorang sama dengan apa yang korang buat sekarang. 

             Tak tkut dengan karma? Jh takut. Sebab tu Jh takkan cuba untuk menyakitkan hati orang lain. Sebab kesian mak bapak diorang membesarkan diorang. Dengan secubit nasi tu korang jadi orang yang berjaya sekarang, Apa korang rasa if benda yang sama berlaku pada anak2 korang? Serius Jh cakap, sampai sekarang Jh masih terkesan dengan sikap2 bekas2 tupperware jh dulu. Kerana diorang, Jh takut nak bercinta, kerana diorang married life is so banned by me. Apatah lagi nak jenguk perkataan cinta. NOWAY. 

               Tolonglah. Kesianlah orang yang setia pada korang. Sayangkan korang. Ikhlas dengan korang sampai sanggup terima susah korang bersama. Rasa sakit tau kalau tengok korang bersama dengan perempuan lain. Dan perempuan tu bersama denga korang bila korang tengah senang. Walhal perempuan macam tu akan tinggalkan korang sesaat je bile dapat tau korang dah bankrup. Kalau taknak please reject dari awal. Jangan bagi harapan palsu. Sebab harapan palsu ni lebih sakit dari ditipu. Hati ni, sekali remuk dan berparut. sampai bila2 pun, takkan boleh berubah. Untungnya kalau jadi baby. Semua orang sayang. Tak payah nak pikir siapa yang kita perlu pilih. Mujur hati Jh jenis kental. Prinsip Jh, Sekali kau buang aku. Kalau kau dilukai oleh perempuan lain dan tetiba teringat and nak kembali dengan aku. Kaki kau dapat. Tiba2 rasa macam nak nangis plak. Okbye!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...