Pages

14 Apr 2016

Kera dan Excident



 HAI!!

            Kali ni big Hai Jh bagi. Hehe.
            Terasa bosan dekat rumah tak tahu nak buat apa so online blog dekat enpon. Kikikiki...

           jh setiap ari balik keje memang 60km+60km maksudnye pergi balik campo sekali. So kalau balik wajib lalu bukit bukau bak gunubg everest. Minyak tak yah cakaplah memang garu kepala sentiasa. Tapi tak tau kenapa ari ni mcm xde luck sikit. Waktu nak turun bukit boleh plak tiba2 ada beruk. Walaupun kita turun bukit speed below 50 tetap kereta kita macam drifting!! Hehehehehe.....

          
                                    
Kereta kesayangan iolls. *sekadar image*
"Kareena nama dia"
Why nama kareena?? 
Sebab jh suke kareena kapoor hehehehehe. 
Chantique kan!!
Ok back to the story.
     Tiba-tiba dari beberapa kilometre cmtu jh nampak ada dua ekor not sure beruk ot kera melintas. Sekor depan mmg pegang anak lah yang sekor lagi dari jauh mcm memanggil kawan depan dia. Atau laki bini bgaduh and bini lari si suami nak memujuk kot. Kekekeekekee....
Gambar semata-mata
                                             

               Tapi waktu tu keretakan menurun. Jh da cuak. cepat2 tekan brek pastu mata da melilau konon nak cari safe landed kiri kanan. Mata pandang cermin belakang. Haishhhh jh fikir apa? 'Ya allah, janganlah sampai aku terlanggar beruk ni. Tak sanggup aku nak hadapnye nanti. Kesian!!' Dengan sekuat hati jh tekan brek sampai jh rasa kaki jh ada atas jalan tar! Dengan bunyi pedal brek clenching each other. Dengan bunyi tayar seret 'sreeeeeeeeeet'. Bila kereta betul2 dah stop tu, pastu terus jh tengok kiri kanan depan. Mujur!!! Dia berjaya melarikan diri. Waktu tu tak tau nak kata apa. Nasib baik juge belakang xde kereta. Mau jadi tragedi kiss-kiss. Hehehehe....

         Balik tu terus cari 'tempat termenung' lepas hajat then terus meluru ke budak2 bertuah ku.

         Tapi jh grab sekor je. Sebab bila tengok dia teringatkan beruk td tu. Why?? Alamakkk nak upload gambar dia tak boleh. Tak ape ada rezeki Jh akan upload. Kucing jh ni kaler dia lebih kurang macam kaler beruk. Peghangai pun nak2 kesitu dah. kahkahkah. Geram je tengok dia. Dalah gemuk. Ekor panjang pulak tu. Pastu muka sememeh je. hewhew..... then citelah kat kucing jh ni. Jh panggil dia Bu. kalau dia ni manusia mesti dah maki hamun jh balik. kekekekek....

          Okaylah. Pape pun driving tu berhati-hati. Kalau tak sayang nyawa sendiri, sayanglah orang yang sayang kita. hehe..... byeeee
                       


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...