Pages

15 Apr 2016

Kereta jammed bertepuk tampar

Hai!

*Tak tahu nak buat apa.*


gambar semata2


              Orang yang selalu ada atas jalan raya mesti pernah alami keadaan macam gambar atas kan? Tak kiralah time pergi kerja ke, sekolah ke, dating ke, shopping ke, makan ke *makan kalau jalan jammed rasa macam nak pijak satu persatu kereta2 depan*.     Semua tu dah macam apa je kan. Pada awal2 jammed camni mesti akan rasa stress sampai ketak2 gigi tapi lama kelamaan gigi pun dah tak ketar2 dah. hehe...... Samalah, Jh pun cenggitu juge. yelah dah memang laluan situ je senang. Seiring sejalan. Tapi ketak2 gigi tu memang wajiblah.

               Kadang2 tak faham dengan gaya pemanduan manusia diatas jalan raya. Bukan apa. Dah banyak and macam2 jenis scenery jh tengok kat atas jalan raya ni. Ada yang jenis pandu slow macam tak pernah tengok building dekat K.l. Ada plak pandu laju selajunya walaupun ada kereta sebelah depan, kiri, kanan macam esok dah tak hidup dah! Ada pula yang selamba je drive siap cakap dalam tepon lagi kejap kekiri kejap kekanan. Yang lagi syoq!! Kapel!! Mak ai..itu bikin gua hangen!!

                                                        
Gambar semata2 takde kaitan dengan sape pun. amik dari google je.

                     Hari tu, di petang hari yang panaih litlit, Jh drive balik kerja dari office. Yelah da habis waktu pejabat kern. Takkan nak stay office sampai lewat malam. So bawaklah. Dalam speed yang malu2 kucing. Tiba-tiba sebelum sunway putra mall tu dia jadi slow. Memangs itu selalu slow pun. Sebab mereka2 dari belah kiri nak masuk kanan dari belah kanan nak masuk kiri.Maka , mata kami2 didalam kereta jh usha semua orang sebelum pandang kereta tu semula   perasan ada kereta kecil comel loter *bukan  mini cooper or apa2 just kereta kancil lama dulus2*. bergoyang2 bergegar2 kuat pulak tu. Macm nak terbalik pun ada. Rasa seram jap. Mata jh pun mula usha dalam cermin tu. Nasib baik tak tinted so nampaklah. Rupanya adalah sepasang kekasih diorang tak romen pun!!haippp!!  macam bergurau sendalah. tak tau borak tentang apa sampai bergoyang2 bergegar2.

Dialog buatan sendiri.
                              Gegurls : You sayang ai tak!!! Kalau tak ai hentak!
                    
                    Boys : Hentaklah!! *dappp!!!* kene hentak. Asik yang berterusan


                  Yang jh perasan si awex tolak kepala pakwe dan si pakwe tolak kepala awex lepastu tarik kepala awex acah nak gigit dan same goes to awex. Why jh so confident itu awex pakwe? Sebab tiada adik beradik, sedara mara, atau BFFNAKMAMPUS akan buat cenggitu. right??? Lepastu bergegar lagi tengok si makwe berdiri separuh kepala macam nak terkeluar bumbung kereta tengok muka pakwe agaknye terpukul kasar sampai nak pekak kot. So acah kesian then pakwe buat yang sama. Dan yang lebih memalukan diorang adalah hurmmmm yang awex bertudung yang pakwe mestilah tak bertudung tapi gaya nerd tu ada. Dan memang seriusly cakap keliling tengok diorang tapi dioarng wat bodoh. Jh siap perasan lagi ada kereta City parking sebelah diorang chinese siap tengok drama ala2 rindu awak 200% tu and geleng kepala. Tapi diorang tak malu pun. Maybe diorang fikir " mesti orang keliling bajet kitorang ni hubby and wifiy yang suit muit sweetmueet ".  Tak lama lepas tu kereta pun bergerak so they are. Jh cuba elak sebaik mungkin taknak duduk belakang kereta diorang tapi tetap diorang berjaya mencelah macam alex yong.

                  But still jh nampak adengan yang sama tolak tampar semua. Smpaikan kereta belakang terpaksa berarak kerana diorang. Tangan dah ready dekat hon dan baru nak tekan diorang da pecut dulu. Yang Jh pasan ada lambang universiti dekat kereta budak tu. Tapi tak ingat lambang apa. Tapi kejadian malu tu sampai sekarang rasa macm tak boleh nak dilupakan. So shame!

                   Apa yang jh cuba nak katakan, please korang yang masih muda mudi daun keladi tu jagalah diri korang. Especially yang bertudung. Walaupun orang tu tak kenal korang dan nampak cara korangtu. Sekilas ikan dalam air diorang boleh thu korang ni dah kahwin ke belum. Janganlah buat adengan menyegan silukan tu lagi tak kira dalam kereta ke luar kereta ke shopping complex ke. Kak jh pun bercinta juge tapi takdelah macam korang. terasa nak cba tapi mesti kena hentak dengan bf nanti . kekekekeke

                  Pada adik2 yang rasa diri dah cukup matang dan dah boleh galas tanggungjawab. Sila2 pergi merisik orang yang awak bertepuk tampar kasih sayang tu. Ingat, kita pergi mana pun. Walau ke negeri cina pun dosa pahala kita tetap dicatat dan tercatat. *Ade eh gitu* Malu kalau orang yang nampak kita buat cenggitu tu keluarga terdekat atau jauh kita.

               
Me : Boleh tak kalau nampak gaya camtu nak buat macam atas ni?
Devil side: Boleh. Silakan. ngehngeh
Angel side :*astaghfirullahalazimmm dosa!!*
Me: Ok baiklah!!
                                             















                                       

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...