Pages

18 Apr 2016

Manusia yang menyusahkan


Hai!!

Terasa nak berkongsi cerita.

                                                                         Parking

Gambar semata2.


              Jh percaya takde yang tak pernah alami. Kan..kan.... kecuali yang takde keretalah.

              Tadi bukak Ohbulan! Lepas dah baca satu persatu sekali nampak satu tajuk ni

             

‘Perangai Umpama Khinzir’- Sejam Tunggu, Baca Luahan Lelaki Yang Keretanya Kena Block Dengan Kereta Lain         <-----klik sini

                         


                Dari awal baca sampai habis memang terasa nak gelak. Tak tahulah nak kata apa. Tapi geram pun ada. Kadang-kadang sampai terfikir. Manusia yang buat peil camni takde otak eh? Ke nak dilemparkan sticky note bertulis "pakai otak baik2" baru nak sedar sebenarnya awak ni tak cerdik mana? hmmmmm...

                 Berbalik pada story diatas, yang jh faham abang ni park sekejap sbb nak g bank ada benda nak setel urusan bank. So after dah setel tu dia pun keluarlah. Sekali tengok kereta kena blok dari belakang. Jenama honda City. Okay fine. Dia cuba cari kot2 ada tempek nombor tepon ke, brek diturunkan ke senang nak tolak ketepi sikit. terasa nak nyanyi lagu sleeq. So puas dia cari sampai tanya guard. Guard suruh ctry cari dekat A&w, Petronas and dalam bank. Tapi! tak jumpa gak. Time tuh memang dia nak hangin dan sampai terfikir nak pecah cermin turunkan brek. Mana taknya, dahla cuaca skang panas meletup bercampo pulak dengan hangin kite yang cepat naik lagilah! Tapi niat tak tercapai. Dia pun dah tak keruan tengok kebetulan kereta jazz terkena juge. Katanya dah dekat setengah jam. Maka bagai disimpah minyak petrol bengangnya kembali semula.

                  At last, abang ni amik keputusan untuk tanggalkan tiang kecik tu. Sampai ramai gak yang bantu. Then last sekali abang tu letak note bertulis "perangai umpama khinzir". hahaha lembut nau abang ni. Okay semua yang Jh cerita ni short form. Kalau korang nak tahu lebih lanjut korang bacalah dekat link tu korang click.

                Apa yang Jh cuba nak sampaikan. Pada pemandu kereta, please be alert sebab bukan awak seorang sahaja yang ada kereta. Even kalau emegency sangat parking kereta please make sure samada awak tinggalkan note kecil berupa nombor telepon ke, atau turunkan hand brek ke ap2 jelah. Tolonglah! Dunia bukan awak seorang je yang punya. Kesian tau. Kdang2 kita ni dahlah ada emergency, sekali orang yang 'terlebih pandai'bodoh akal ni pulak buat perangai macam 'kinzir hutan yang tak comel tu' memang terasa nak hentak dengan lolipop stereng lock. Kalau marah diajak gaduh. Apa lagi yang boleh?

                  Pernah sekali ni depan rumah Jh sendiri. Sebelum ni Jh tak pindah situ. Tu rumah family Jh. So memang dah lama kosong kecuali van sebijik. Tapi lepas tu Jh pindah situ balik sebab nak kerjakan. So, terang2lah rumah tu dah tak nampak haunted. Kain baju pun dah berjemur depan rumah apa semua. Habis kerja pukul 4.30petang happy ni tak sabar nak jumpa budak2 kecik tiga ekor dekat rumah. Sekali kena blok depan rumah sendiri. Terkejut tengok kereta persona parking cantik depan pintu pagar. Masa tuh dah memang mendidih giler tapi sabar. Dahlah kita penat pastu adalah plak makhluk allah buat perangai cantik punyer! Dek kerana terlalu penat nak turun kereta Jh hoorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn sampai pecah cermin kereta dia <--imaginasi je. Lepastu Jh turun kereta jalan dari satu rumah ke satu rumah. Sekali anak lelaki depan rumah tu keluar dia kata  nak masuk rumah eh. Waktu tu mata Jh melilau tengok keliling rumah dia. Dah lah luas nak mati! takkan nak park kat rumah orang lain plak? Lepas tu dengan senang hati Jh jawab "ha'ah ofcourselah nak masuk rumah!" <-- diorang ni memang satu keluarga jenis baidap takde sivik. Agaknya dia nampak muka ketat jh terus kelam kabut dia alih kereta. SAKIT HATIIIIIIIII!! hahahahahahaha..... Thats why jh sangat bersimpati dengan sesiapa saja yang terkena cenggini tak kira dimana pun.

                Ingatlah! Janganlah senang2 hati kita nak buat perangai camtu. ANNOYING SANGATLAH!!!

              *  Dalam diam usha kiri kanan. Tarik duit syiling poh sen *10sen* jalan tepi kereta tu tarik sampai kebontot kereta. Lepastu tengok line clear lagi terus tulis atas bonet "janganlah parking sesuka hati bodoh!!" berdialog dalam hati je tak buat betul2 pun


                  Ok bye!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...