Pages

13 Apr 2016

PENIPU/TERTIPU!!

                                       

Hai!

             Why with the "penipu/Tertipu"? Ada tak terasa nak nyanyi lagu Ruffedge kot nama kump penyanyi tu. kuikui...... 

              Pernah tak korang menipu? hehe..mesti takde yang nak mengaku tapi dua jari cross belakang buntut. kehkeh.....no!no! buat salah kena mengaku tau.

               Apa yang syoq dengan menipu? yang tertipu lagilah sakit.

               Semalam, saya tengah syoq lepak main game dalam tepon. Suddenly member yang tengah berdengkur bole bangun. Ai is terkezut!! hahaha.... Then dia bagitahu, "weyh member aku si A ni kena tipu!" dan i pun terdiam. Maka, dengan bijak laksananyalah member jh search. Hacker basic bertauliah dia ni. hehe... so search punyer search. Last2 dapat tahu mamat Lahanat  is penipulah. *sori tercarut*. Then after dah rileks bagai. Tadi pegi makan dia pun cite. 

               "Ko ingatkan pasal si A tu?" jh pun angguk.
               " ko tau kesian giler dia kena tipu duit tiket pergi sarawak ni? Aku sampai tak tido seharian teman si A ni lepak tau. Aku sampai rumah pukul 6 pagi tadi. Teror tak?" jh pun angguk then
               " Then apa cite dengan manusia penipu tu?
               " Ada seorang manusia ni nak pergi bercuti lah kiranya macam geng bercuti cuti mesia then katanya takde duit so Si A ni pun tawarkan dirinya.Nak menolonglah kononnya then janji mamat tu akan pulang semula duit tu bile da de duit. Then time nak pergi tu tau2 tiket xde ap semua."
               "memang kena tipulah cite dia kan. Aku geram giler. yang si A ni pulak asik nangis je. Kesianlah sbb dia pun macam naive.Tu yang semalam aku search abis pasal mamat tu! member2 aku lain pun da panas berapi dah. abislah mamat tu kalau jumpa "

                dan Jh pun ikut sama geram dan bengang.

                first nak minta maaf sebab tak reti nak reka jalan cerita. so cerita pun tunggang langgang. '
                Second nak bagitahu, tak semua yang kita kenal tu baik dan tak semua yang baik itu boleh dipercayai. First sebelum nak buat apa2 tu silalah selidik dulu ke apa ke. tapi yang penting sekali jangan sesekali2 offer diri dulu. geram tau. Awak mengaku awak takde duit ni tetibe awak boleh menghilangkan diri dnegan tanpa rasa bersalah. Agak2lah bro. awak tu islam. tak rasa berdosa ke makan duit haram? kalau takut kan api neraka maka silalah pulankan semula. Dont take granted on someone else. Dah lah menipu pengenalan diri. Kata MA disebuah hospital tapi TAK!! semuanya dusat belaka. Entah apa yang betul tak tahu. Entah2 dia ni hidung dengan mulut pun takde sebab suka sangat menipu. sampai hati. sobsobs. Dah cukup baik orang sanggup tolong kau time susah. manusia macam ni elok direjam sampai mati dan bersepai badan. *geram sangat dah ni!*. 

               Seronok ke menipu? seronok ke mempergunakan? kalau korang tertipu korang rasa seronok ke sakit hati? Tolonglah ada Sivik and moral banyak2. tak faham jh. Orang teraniaya ni janji allah setiap doa dia dimakbulkan. Padan muka kalau dia doakan kau hilang hidung baru tahu!!

               Siapa ada pengalaman cenggini jom share!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...