Pages

5 May 2016

Berjanji? Kutu?

Gambar semata2
                Hai!!

                Mesti korang tertanya-tanya. Why? dengan gambar tu?

                Okay, kalau korang..korang nak bagi jawapan apa? 
                               
                                           
Hanya gambar semata2 aje
                   Takde beza yang Jh cuba nak sampaikan diantara gambar 1 dengan gambar2 cuma jalan cerita dia berbeza. Right?? Now, lets go thru dengan apa yang Jh nak ceritakan.

                    TRUST! Something yang quite look simple but it's hard to handle with. TRUST? Jangan main-main kalau orang dah beri kepercayaan kepada kita. Ibarat cermin yang dihempas keatas lantai dan tiakkan dapat dibetul dan dicantik-cantikkan seperti sedia kala. okay?

                    Why tiba-tiba I cakap pasal ni? *cieh!Tetibe nak ber 'I'.*               

                    Nak tahu tak? Dalam sesebuah hubungan. Tak kira 'family' ? "Friendship"? "In a realtionship"? trust tu sngat penting. Kerana dari kepercayaan itu kita menjalin hubungan antara satu sama lain. Tahu tak, kerana trust itulah korang boleh menjadi sangat rapat dan kerana trust itu jugalah korang boleh menjadi saling membenci infact memusuhi. Right?

                     Actually Jh nak share something yang quite entah, commonly happen maybe? In our life? Our society? Mungkin??

                     One day, si 'BFF' dan si 'BFF' bercerita mengenai duit. And si 'BFF' mengesyorkan untuk mengajak yang 'bFF' <--MESTI KORANG PENINGKAN?? Okaylah sebut camni Bff A dan BFF B lah!! So Bff A ni ajak Bff B ni join main 'kutu' bukan cari kutu dekat rambut macam time korang zaman sekolah rendah dulu haaaa.

Gambar semata2
                    So bila dah join should around total yang dibayar mengikut jumlah orang main tulah kan. But tunggu punyer tunggu. Alhamdulillah Bff B punyer tarikh akhirnya tiba. But! The sad thing is, dia punyer kena postpone sbb Bff A ni cuti tak dapat gaji lagi maka ganjakkan tarikh pada hari akan datang. But, Bff A bagitahu pula tak pasti dapat atau tak pada tarikh tersebut kerana kemungkinan ramai yang cuti. So, kerana fikirkan persahabatan tersebut dia pun membiarkan saja. Yelah! Dah kenalkan.Hati tak sedap sebenarnya. Sebab sebenarnya logically thinkinglah kan, takkan korang ni tak boleh bank in kottttttttttttttttttttt. So, tarikh yang dijangka telah tiba, sekali lagi Bff A mesej minta nombor akaun. Lepas dah settel semua Bff B check and kurang satu angka. Right! Then lepas dah text tanya apa semua.... then Bff B decide untuk 'Halalkan' saja apa yang kurang. Tak pelah. Anggap member tengah ada masalah. But the thing is, Trust dah takde lah! So, Bff B pun nekad, lepasni tak nak main Kutu dengan this Bff A lagi. First and last and no more!! Sebab, kalau nak kata dia susah. Then why get married? Jangan mengeluh takde duit selepas kahwin. Pilihan mak bapak ke? No! Kau jugak yang nak cepat kahwin kan. BERDOSA tau!! Second, don't blame sebab duit minyak. Bullshit sangat! *Oppss tercarut!!*                  
                 Last sekali nak cakap, tak kisahlah apa pun janji tetap lah janji. Once broken, no more trust. Beware bermain dengan janji tau. Kawan ke lawan. Tetap kena berhati-hati.

                 Apa-apa pun nak pesan, be a good one. Allah will repay what you did. Karma is everywhere. What goes around will comes around *teringat JT nyanyi lagu ni*.









                                                     

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...