Pages

6 May 2016

I love Friday

Assalamualaikum

Abam2 sudah bersiap-siap untuk menunaikan solat Jumaat di mesjid-mesjid berdekatan?? Alhamdulillah if so...... Nak tahu tak, Hari Jumaat pun ada terkandung sunnahnya sendiri.

Antara sunnah yang disampaikan oleh abam sado dalam gambar
                Well said, Aku percaya hari Jumaat adalah hari yang paling dinanti-nantikan oleh semua orang Islam kan? heeeee...... Same goes to me...haha nak tahu tak kenapa??

                Tempat kerja Aku berdekatan dengan masjid negara yang tersergam indah ditepi jalan raya yang menuju ke Dataran merdeka.
View from te top of Masjid Negara


                     Besar oh masjid ni. And Aku sangat kagum bila menapak masuk ke dalam masjid ni. Ni antara masjid ke tiga after masjid-masjid di Putrajaya yang aku suka sangat-sangat!! Kalau korang tengok wiki, memang banyaklah sejarah masjid negara ni. Tapi benda yang paling aku suka adalah..... Pasar tani bersebelahan dengan masjid negara. Setiap hari jumaat, aku wajib mengosongkan perut dari khamis malam jumaat sampailah jumaat tengah hari. Sebab, dekat pasar tu ada variety of food yang korang boleh beli. Sedap-sedap plak tuh! Takde gambar nak share tak terfikir plak nak snap tadi. Siapa yang kerja berdekatan dengan Klinik Tangling, JKWPKL dengan Malaysian Medical Council. Pasti korang tahu. Kan..kan...kannnn!!! hahaha..excited bile cerita bab makanan ni. Dekat pasar tani ni korang boleh dapat macam-macam makanan termasuk kambing bakar sedap! Serius sedap. Dia bakar daging kambing yang dah dihiris-hiris then dia pack kan dalam bekas plastik. Hari tu saja try. Dan memang sangat menakjubkan! Oh ya! Dekat pasar ni, aku suka beli tou fu fa dekat gerai acik ni sederet dengan kedai jual sup-sup berhadapan dengan mak cik jual buah delima.

                  Panjang pasar ni adalah macam mane nak cerita eh..hurmmm..tak reti nak cakap dalam KM ni.... ibarat macam dari times square nak seberang ke Low Yatt ..hehehe.... Lagi satu yang aku suke beli dekat pasar ni adalah nasi ayam. Sedap! hahaha yang pasti semua makanan yang mengenyangkan sedaplah. Hurmm apa lagi eh..tak de kot..okayla bye..nak sambung makan.. SAYANG KORANG SEMUA. *muah ciked* *jangan kecam hakak*                


                       














LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...