Pages

22 May 2016

Keberuntungan menjadi manusia.

Hai!
             Harini ahad! Korang buat apa je dekat rumah? Harini Jh ada nursing home dekat rumah client. Tapi special sikitla bukan dekat rumah yang selalu tu. Ini macam private nurse gitula. Rasa2 mesti korang boleh nampak gambar yang Jh snap kan?? Nama tempat kerja kedua Jh MyflexHealth. Saje nak kerja part time. Nak asah balik apa yang nak dekat terlupa. Oh ya! JH percaya, jh xpernah cerita pun kan yang Jh sebenarnya seorang staffnurse. Hehe...tpi office je bukannye staffnurse dekat hospital atau clinic tu. Jh nurse penyelidik. So, kerja pun dekat IMR.


              Okay! Dekat myflex ni Jh jadi loccum nurse. Buat bila dipanggil like now! Ke rumahclient handle client. Bukannye seharian tapi dia bagi timing. Itu pun ikutla client request berapa jam. Macam harini, dekat jalan klang lama jh akan bekerja dari pukul 2-8pm. Tak lama pun kan!? Hehe... bukan malas tau. Tapu request. Siapa staffnurse disini atau physiotherapist yang terasa nak asah bakat semula meh komen dekat sini nanti Jh bagitahu lebih detail.
              Apa yang Jh nak cerita adalah. Harini client Jh macam biasalah is a chinese. Satu keluarga orang kaya rupanya. Kalau korang tau dekat mana Taman Desa Medical Centre mungkin korang tau kot perumahan semi-D sini. Siap ada guard! Guard kecek Klate!! Hehehe....
             Bestla juge kerja macamni. Memang ade je orang cakap. 'Why nak kerja part time? Kalau aku sabtu ahad aku rehat je' tapi tahu tak korang sebenarnya bosan kalau xbuat pape sabtu ahad. Itu kalau Jh la. Sebab Jh ni tak boleh nak duduk diam Sambil2 tu yang Jh apply myflex ni. Sambil tu bole buat side income! Kuikuikui....
             Actually, kalau kerja dekat sini kebanyakkannye orang tua. Pada jh la kan. Memang dia macam nursing home tp bila semuanya orang tua. Jh pun panggillah rumah orang2 tua berbayar. Kebanyakkannye orang cina tapi tukang masak melayu. So kita boleh lah guna perkakas dia. Solat?? Solat jangan risau. Bilik ada disediakan sekali dengan toilet. Even kalau pergi rumah client pun. Usually is chinese diorg ni xracist pun sebenarnya. Diorg siap tanya solat kite camne? Nak solat dekat mana? Diorang yang jadi worried. Than jh pun bagitahulah. Saya dapat solat dekat sini pun jadilah! Dia pun senyum senang hati. Yelah! Dia hired kite nak jaga mak dia. Kalau kite keluar kejap xde sape nak jaga dia pun susah hati. Ingat! Solat tu penting. Macam yang ostajah kite pesan dulu2. Solat itu tiang agama. Kalau kurang satu, bayangkan apa akan jadi pads tiang tu sama macam iman kite. Senang goyah dan terikut kata2 syaitan. kan??? Oh! Lagipun jh senang nak berbual dengan diorang. jh guna bahasa mandarin dengan kantonis je berbual dengan diorang ni. Nice! Tak banyak songeh. Pada diorang ni, asal kita jaga mak dia baik2 sudah.
             Btw, kalau korang rasa2 nak hired private nurse boleh la contact Jh kalau nak. Harga pun ikut budi bicara. JH tak kejam nak minta mahal2. Kuikuikui... Oh! Sebenarnya, Jh senang hati dapat kerja camni. Sebab disamping nak buat side income. Kita pun boleh berbakti untuk orang2 tua dekat sini. Jh kan dah takde ayah, maka diorang dah jadi macam ayah jh. Harap2 pahala pun sampai dekat abah jh dekat dalam kubur sana. Aminnn....
           Okaylah! Nak continue buat report. Kalau ada yang nak hired private nursing bolehlah contac Jh 01116552860. InshaAllah , kalau takde gangguan Jh sudi je datang.
             Always be happy with your life.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...