Pages

21 Jun 2016

Apa kebaikan meniru pasangan lain?

Hai!

Baru-baru ni macam ada viral pasal sepasang kekasih. Right? Kalau tak silap, lelaki layan teman wanita macam princess and ramai yang berang tentang benda ni right? I mean berang sebab para gegurl dekat luar asik tag dekat boyfriend diorang. Jom catchup what happened.





Ok! Dah siap tagging. Rajin2lah click setiap link tu. 

Apa yang menarik perhatian aku dekat sini is, link keempat tu. HAHA! Nak tergelak aku baca isi kandungan daripara lelaki buat girlfriend diorang. Ada yang suruh 'awex macamni tinggalkan je'. 'Awex macamni batak romantik'. and blablabla. But, you know what, kesian sebenarnya akupada kedua-dua pasangan yang ditag dan men-tag tu. Makan dalamlha sistha! 

Tahu tak, sebenarnya semua orang idamkan hubungan yang istimewa. Penuh dengan romantik. Macam aku jugak. Tapi, aku nak bagitahu. Dalam dunia ni semua tak sama. Even otak kita pun ada kecik ada besar. Hati pun masing-masing mengikut sikap masing-masing. So, why do you aspect something special from someone you love to imitate?*tiru cara pasangan lain*. NONSENSE!

A big No to those yang ada comparism sickness.

Lelaki especially tak suka kalau gegurl diorang dibanding-bandingkan dengan lelaki lain naknak kalau korang bandingkan dengan EX. But, aku rasa gegurl pun cenggitu juga. Baca status hafiz dah buat korang rasa terjentik jantung korang. Habis, korang tak rasa pakwe korang nak macam tu juge? Sedaya upaya dia mencuba untuk membahagiakan korang but instead of tag diorang pada post hafiz mahamad yang membuatkan diorang jadi down. Ladies, Hafiz mahamad ni anak loaded. Life dia tak sama. Tengok gaya hidup dia dekat insta pun tahu dah. So, please respect your pasangan yang bertungkus lumus nak menghalalkan hubungan korang.Tu pun romantik pe Nanti dari nak jadikan bini terus tawar hati. Tak suka ke? Aku suka. Bak sini boypren korang. haha! 

Nak share satu perkara. Aku bercinta dengan  'profession' taknak sebut kerja apa. Well. waktu kenal dia dulu tetiba dari hidup senang terus dia jadi susah. Dia jadi baran. Kuat merapu. Dah lah hidup susah then kita plak kena tolong. But, i try to mix with his 'so-called-sucks' life. Aku tolong dia. Dari jatuh now slowly bangkit. He is not the romantik type guy. Faham-faham jelah kalau dia tak wish 'miss you' ke 'Love you' ke... harap jangan makan dalam sangatlah. But, is not a chance for being an unfaithful couple. If, he try to adapt life kau yang manjalitis, mengada nak mampus tu. So do you. Aku kalau nak dapat dengar dia sebut 'i love you' or 'i miss you' tunggulah langit runtuh pun tak akan menjadi apa-apa. But, you know. Walaupun kita tidak mengexpresskan perasaan kecewa kita tu di 'insta'. 'Fb'. but he know that he lack in this type of manner. But, aku tak pernah plak suruh dia jadi macam 'Hafiz Mahamad' ke..... Tom cruise ke..... atau TMJ sekalipun. I know he can't. But he tried to be one.

Tapi, bila he tried to be romantic, aku plak yang tuduh dia ada afair atau cuba menipu aku. kekekekeke. Teruk kan aku ni? Yelah! Siapa suruh jarang sangat nak wish menatang romantik tu. kankankan..... Memang lainlah yang muncul dekat kepala otak aku. Dan dia juga pernah cuba untuk menjadi orang pertama yang wish birthday aku *indeed he tried to be a romantic guy under my request* sampai tertidur dekat airport. Mesej panjang berjela. Pada aku, it's sweet. Like i told you. He tried cuma tak sampai ketahap cair macam ais batulah sweet dia tu. But, still aku tak suruh pun dia jadi macam jejaka-jejaka tu. Guys....... just be yourself. Buatlah apa pun. jadi romantik mengikut kemampuan diri sendiri. Jangan terlalu mudah terpengaruh dengan apa yang dilihat. Takut nanti sendiri yang terluka. Take noted! But, cuba korang pikir. Kalau korang mendesak pasanan korang untuk jadi macam tu agak-agak apa akan terjadi??????


BTW.  Aku taknak boypreng orang pun sebab i own one. Dia sudah cukup bagus dalam menjadi diri dia sendiri.  uhucks. Okaylah. Dah kehabisan ayat ni. Nanti kalau ada lagi aku share.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...