Pages

7 Jun 2016

Cantik tanpa menggunakan duit.

Hai

Selamat berpuasa!

Harini terasa nak share satu benda dengan korang. Jh dah cuba. So, korang plak. Mesti korang semua ada keinginan untuk menjadi cantik macam song hye kyo kan? kekekekkek

Straight to the point jelah!

Kan sekarang dah kecoh pasal yang beras tu kan? 

Now, Jh nak ajar koang. YOU SHOULD TRY IT AT HOME. The cheapest and the best food for you       skin.   

         Nak share Gambar.

Ada dua keping je.

          
Gambar sahaja sbgai contoh
                                  1          


                                  2
Lepas dah diblend
                                                           
                 First, korang amiklah beras pulut. Kalau takde beras pulut korang guna beras mak korang. Jangan sampai mak korangnampak. Nanti kena marah tak tahu! hehehe....

               Lepastu dah cuci tu, korang blend dulu pun boleh atau kasi goreng dalam kuali tanpa minyak tambah satu sudu gula dan satu sudu garam je. Ikut berapa banyak beras korang amik. Jangan lebih sangat garam dengan gula, nanti jadi keras. 

               Goreng jangan lama sangat. Bila dah nampak kuning-kuning sikit padam api. Ingat, time goreng tu tak payah letak minyak. goreng kosong mcm tu je!!

               Lepastu, masukkan dlam blender tambah sikit je air panas. Sebab apa kena tambah sikit air panas. Supaya dia tak lembik sangat. Nanti boleh guna untuk buat scrub dengan masker.

               Lepas dah blend sampai hancur. Keluarkan dan sejukkan.

              Lepastu dah boleh mulakan peperangan anda.

              Amiklah sikit and scrub kan muka dulu. Lepastu dah scrub rileks jap then cuci muka tu.

              Lepas dah cuci, lumurkan lagi sekali bahan yang sama sampai rata. Then biarkan sekejap dalam setengah jam or satu jam. Lepastu cuci,

             Kesan penggunaan:

  1. Rasa kulit muka licin
  2. Kulit muka lembut
  3. Kulit muka bersih
  4. kusam berkurangan
  5. cerah sikit
             Serius tak bohong. Eh! Nak pesan seminggu buat dua atau tiga kali tau. Nanti asik scrub je nipis plak kulit muka. Then apply lah skincare korang. Macam Jh Luminous skincare night. So lepas dah cuci  muka tu then apply toner dengan Repair activator.

                                                     



           Ha nak bagitahu. Dekat body korang pun boleh tau. Sekarang Jh dalam proses nak putihkan balik tangan ni. Terasa lembut kulit dengan tapak tangan. Sampai korang asik nak main-main je dengan kulit korang sendiri. Nak tahu betul atau tak. Try lah dulu. Then mesti korang suka.

                                                                               Selamat mencuba!!












 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...