Pages

27 Jun 2016

Makanan untuk kulit kita

Hai

How to have a good skin.

                Haritu, Jumaat lepas pergi Mood Republik . Kitorang singgah Sunway Putra Mall sebab kebetulan parking kereta dekat situ. While my friends singgah tempat lain, so I amik kesempatan usha Sasa. Rupanya, Sasa pun ada Sale *saje buat warna merah sebab dekat Sasa warna merah kalernya*. Sale letups-letups gitu! Rugi kalau tak sopping situ. So, I decided untuk mencari apa yang dihajati lah. Memang syok betul. Banyak kosmetik berjenama dijual dekat situ. Haritu grab eyelinear free makeup remover. Jimat jugaklah duit dari beli dekat tempat lain. Lepastu, sebab ada masalah debit. So, I usha bahagian Masker. Well, dia bukan setakat jual make ups je. Masker pun ada bahagian dia sendiri. Bermacam-macam jenis. But wanted eh! Jangan terbeli yang ada perkataan Red Wine.

                 Oleh kerana dah lama tak pampered my skin. So, i decided untuk beli Masker Aloe Vera & Green Apple from Sasa. Dalam tu ada 10 keping mask. Tak kan habis kalau sebulan pakai. Bau dia sangatlah wangi and time patch dekat muka tu, terasa macam nak gigit mask. By the way, Aloe vera is good for skin. Aloe vera ni function dia boleh melembutkan dan  melicinkan kulit. So, siapa yang ada daun lidah buaya bolehlah petik satu then cucicuci sikit peel kulit dia then sapu pada muka. Kalau rajin buat InshaAllah kesan dia pun menakjubkan. Especially yang ada pimple serata muka.

                  Sebagai seorang yang sangat prihatin dalam penjagaan kulit. Sebenarnya, kita yang umur hampir mencecah 25 tahun dan keatas perlu dan wajib menjaga kulit. Sebab masa tu, collagen dalam kulit kita mulai beraksi. Itu yang problem tu. That's why. Macam mana busy sekalipun, kita tetap kena jaga kulit. Sayang ohhhhh kulit kita kalau rosak. I paling sedih if kulit i ada spot or kedut-kedut. Boleh FENGSAN!! So, nanti suami kita pun akan sayang kia sampai tak sanggup nak tinggalkan rumah. *hyperbola gila!!*

Aloe Vera & Green Apple

             I pilih Aloe Vera & Green Apple sebab kulit I ada masalah dehidrasi dan kasar sebab cuaca kot. 

Function

                                                         
                                                       Cara penggunaan dia sangat senang.

                     Firstly,


Cuci muka.
Sapu toner.


                     Second,


Bentangkan mask pada muka then rileks for 15-20 minit okeh!

                        Third,



Dah peel off mask, sapu night cream korang.
Macam I, guna Luminous Which is i just perlu sapu Repair Activator then rata-rata kan pada muka until gel tu absorb kedalam skin.
Gambar selepas takde lah pulak!!

Tapi sebenarnya taknak sapu night cream pun takpe dah. Sebab, gel dari mask tu react as night cream as well.Trust me! Lepas korang peel off mask tu mesti korang puas hati dengan kelembutan kulit muka korang!!

So, senangkan !!

Penjagaan luaran itu penting.
Penjagaan dalaman lagi penting.

Selamat berpuasa semua!





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...