24 Apr 2019

Bahan apa yang ada dalam produk homemade ni? (Organic French Pink Clay Mask)

Hai alls! Semalam Anna ada share pasal Organic French Pink Clay Mask kan?! Ni Anna nak kongsi berita gembira. Sebenarnya, Clay mask ni bukan setakat homemade product even bahan bahan yang digunakan adalah bahan premium yang sesuai digunakan untuk setiap peringkat umur dan kulit.
Hmmm 
  1. Rosehip Oil
  2. Avocado oil
  3. Aloe vera extract
  4. French pink clay
  5. Kaolin clay
*gambar hanya contoh sahaja*
Antara bahan yang digunakan dalam clay mask kita adalah bahan premium yang sangat tinggi dengan pemulihan, anti radang , pengecutan dan sebagainya. 

Pernah tak ada yang acknowledge kewujudan clay?? Sejujurnya Anna tahu lumpur je. Haha! Itu pun sebab tengok Running Man. Baru tahu bukan semua lumpur elok untuk skin. Kalu guna yang jenis tak bersih tu naya. Haha!

Okay, harini Anna terasa nak share tentang Pink Clay. Salah satu bahan yang telah digunakan dalam #OrganicFrenchPinkClay kita. 
Sebenarnya, banyak juge clay yang ada didunia ni cuma kita acknowledge yang beberapa jenis sahaja. 


Antara jenis2 clay yang Anna tahu :
•Fuller’s Earth Clay (Elok untuk oily skin)
•Kaolin Clay (Dicampur dalam Organic French Pink Clay)
•French Green Clay

And banyak lagi sebenarnya.

Tapi, mesti korang pelik why?? #LukLab guna French Pink Clay and Kaolin Clay untuk produk homemade kalini. 

Kenapa #LukLab guna Pink Clay? Kenapa tak guna clay lain?? Sebab Pink clay antara clay yang paling ringan dan mempunyai gabungan Clay berwarna putih dan Merah. Maka, terjadilah clay berwarna Pink. [Teka je sebab campuran warna kan]!! Hehe

Sebenarnya, penggunaan clay mask ni sememangnya dah lama diamalkan naknak sejak zaman dynasti dynasti yang korang tengok dekat tv. Sebab tu la kot kulit diorang bersih mulus. Diorang guna clay ni setiap hari. Kira kalau zaman dynasti tu ibarat macam daily used diorang juge la. Dari barang mandian, sampai ke muka sampai ke cosmetics. Memang itulah yang diorang gunakan untuk kulit diorang. Yelah! Zaman dulu bukan macam sekarang. Lagipun, tempat diorang sememangnya tempat wujudnya clay ni. 

Pink clay ni boleh digunakan untuk [Normal Skin] dan [Sensitive skin]. Kalau nak tahu kulit korang boleh terima atau tak try buat Patch Test dulu dekat lengan korang. 
Clay mask yang baru lepas dibrew freshly


Sincereview dari adik Anna.

Sincereview 


Apa yang best dengan Pink Clay ni, 

•Dia boleh remove kulit mati, kulit yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar. (Detoxifying)
•Memberikan kesegaran kulit dan menyihatkan kulit secara menyeluruh.
•Boleh merawat kulit yang terkena sunburn.
•Mengecutkan Jerawat dan pori2 yang terbuka tanpa memberi kesan kemerahan atau pedih. 
•Juga boleh digunakan untuk mereka yang ada kulit sensitif.
•Menyerap lebihan minyak , melakukan deep cleansing dimana segala kotoran yang susah nak dibuang semasa melakukan cleansing dan mengurangkan penyembab penyumbatan pori pori.

Application: 
•Digunakan sebagai detoxifying 
•Facial Mask #OrganicFrenchPinkClayMask
•Scrubs [ Bila masker dah kering boleh slowly scrubs pada kulit] 
•Deep Cleansing

So, saranan untuk mereka yang menggunakan clay 

•Age 30 and above seeloknya amalkan 3 kali seminggu.
•Age 30 and below seeloknya amalkan 2 kali seminggu.
So that it can stimulate your skin, tona menjadi sekata dan memberi keanjalan kulit.

ORGANIC FRENCH PINK CLAYMASK
80gm

KEBAIKAN DAN FUNGSI

💖 Melembapkan wajah
💖 Mengecilkan pori- pori
💖 Mengurangkan garisan halus

💖 Mengurangkan dark spot


💖 Detox kulit wajah
💖 Mengecutkan jerawat
💖 Mengurangkan eyebag
💖 Menganjalkan kulit

100% Homemade
Natural
Tanpa paraben,  pewarna dan bauan
Harga termasuk postage | RM45

Berminat?  Boleh hubungi
www.wasap.my/60189549028/claymask



No comments:

Post a Comment